Voditelji

 

@ Tuškanac

Ana Đordić

osnivačica, voditeljica Filmske naSTAVe @ Tuškanac

Ana Đordić (Zagreb, 1983.). Diplomirala je kroatistiku i filozofiju te doktorirala filmologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlena je u XIII. gimnaziji kao nastavnica Hrvatskog jezika i Filmske umjetnosti. S doc. art. Jelenom Modrić osnovala je filmskoedukativni program Filmska naSTAVa Hrvatskoga filmskoga saveza. Predaje na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ i članica je selekcijske komisije Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala, a bila je članicom selekcijskih komisija ili žirija i drugih festivala filmova mladih. Vanjska je suradnica Projekta filmske pismenosti Hrvatskoga audiovizualnog centra te Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima. Dobitnica je nagrade MZO-a za jednog od 510 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u šk. god. 2018./2019. Stručna je suradnica na medijsko-filmološkim kolegijima Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, odnedavno u zvanju predavača. Objavljivala je u Hrvatskom filmskom ljetopisu te izlagala na međunarodnim znanstvenim skupovima u Opatiji, Puli, Koprivnici, Ljubljani i Beogradu te na stručnim skupovima diljem Hrvatske.

Jelena Modrić

osnivačica, voditeljica Filmske naSTAVe @ Tuškanac

Jelena Modrić (Pula, 1983.) Diplomirala je montažu na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Osim što se bavi umjetničkom praksom, zaposlena je na Akademiji dramske umjetnosti u zvanju docentice na Odsjeku montaže. Osnivačica je i voditeljica Filmske naSTAVe te predavačica Analize i interpretacije filma u nastavi na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima te Hrvatskoga audiovizualnog centra na Projektu filmske pismenosti. Doktorandica je Poslijediplomskoga doktorskog studija književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

@ online

Margareta Đordić

voditeljica Filmske naSTAVe @ online

Margareta Đordić (Zagreb, 1989.) Diplomirala je kroatistiku i talijanistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Radi kao nastavnica Hrvatskog jezika u XVI. gimnaziji, gdje vodi i filmsku grupu. Voditeljica je Digitalne filmske naSTAVe. Vanjska je suradnica Hrvatskoga filmskog saveza na obrazovnim i revijskim programima. Doktorandica je Poslijediplomskoga doktorskog studija znanosti o književnosti, teatrologije i dramatologije, filmologije, muzikologije i studija kulture Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tomislav Šoban

voditelj Filmske naSTAVe @ online

Tomislav Šoban (Zagreb, 1981.) Diplomirao je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Završio je prediplomski studij filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je i diplomirao igrani film. Autor je više kratkih igranih filmova te nekoliko animirano-eksperimentalnih filmova koji su prikazivani na raznim filmskim festivalima. Predsjednik je Kinokluba Zagreb. Voditelj je Radionice za eksperimentalni film na Školi medijske kulture „dr. Ante Peterlić“ i Digitalne filmske naSTAVe. Voditelj je filmskih radionica za odrasle u Kinoklubu Zagreb, kao i mnogih filmskih radionica za djecu i mlade u organizaciji Hrvatskoga filmskog saveza te drugih filmskih udruga.

Organizacijski tim

Sanja Zanki Pejić

voditeljica revijskih i obrazovnih programa Hrvatskoga filmskog saveza

Antonio Britvar

multimedijski inženjer, vanjski suradnik Hrvatskoga filmskog saveza