Još uvijek traju prijave za proljetni ciklus Filmske naSTAVe u Tuškancu! Uz program za srednjoškolce, studente, nastavnike i profesore i ovaj je ciklus obogaćen prilagođenim radioničkim sadržajima za mlađe dobne skupine. 

U vrijeme trajanja proljetnog ciklusa, učenici osnovnih škola od (5. do 8. razreda) pozvani su prijaviti se i sudjelovati na petodnevnoj radionici dokumentarnog filma. Za vrijeme trajanja radionice, polaznici će se teorijski i praktično upoznavati s dokumentarnim filmom, pogledati i analizirati primjere te snimiti i vlastitu filmsku vježbu kroz grupni rad.  Voditelj radionice je Marinko Marinkić, član multimedijalnog centra Studio kreativnih ideja Gunja.

Radionica će se odvijati od 11. do 15. travnja 2023. od 10 do 14 sati u kinu Tuškanac, a prijaviti se možete na poveznici.

Radionički programi Filmske naSTAVe zamišljeni su kao splet teorijskog i praktičnog rada s mnoštvom filmskih primjera i rada na terenu. U takvoj atmosferi djeca i mladi najbolje savladavaju filmsku pismenost. Očekuje nas jedno kreativno filmsko druženje, a rezultat radionice – dokumentarni film imat će prilike pogledati i prijatelji i obitelji polaznika te na taj način i sami dobiti uvid u filmski svijet.

Obrazovne programe u kinu Tuškanac financijski podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.